Logo Gewoon Zijn kindercoaching

Wat is er fijner dan jezelf kunnen zijn?

Al een tijdje zit het idee van deze blog in mijn hoofd en nu mag het eruit, omdat ik merk dat het effect van wat ik heb meegemaakt langdurig is, misschien wel blijvend!

Wat is er fijner dan jezelf kunnen zijn? Dat je het gevoel hebt dat je het goed doet? Dat je gewaardeerd wordt? Dat je er mag zijn en je erbij hoort?

Vorig jaar heb ik een periode mogen werken voor een organisatie die mij – naast fijn werk en een prettige werksfeer – veel van dit soort ervaringen heeft gegeven en ook een mooi inzicht.

Ervaringen

In dat halve jaar heb ik me zeer welkom gevoeld, veilig, ik mocht mezelf zijn en ín mijn eigen schoenen lopen was meer dan genoeg. Ik heb kunnen ervaren hoe het is als mensen je vertrouwen en je verantwoordelijkheid toevertrouwen die je dan ook goed aankan.

Ik merkte dat ik zo een leuke en gedreven werknemer kon zijn, door gewoon te doen wat voor mij goed voelde. Natuurlijk gaan er dingen fout; daar ben je mens voor, dit werd alleen zo opgevangen dat het niet dramatisch werd en vervolgens in teamverband opgelost. Niet omdat dat ‘moest’, maar gewoon omdat je het zo doet, als mensen onder elkaar. Daar waar je iets nodig hebt vraag je om hulp en krijg je die.

Inzicht

Een memorabel afscheid waarin alles wat ik had ervaren terugkwam: ik wérd ook gezien als enthousiast, vrolijk en een toevoegde waarde en dat terwijl ik niet meer had gedaan dan mezelf zijn… Bijzonder hoe dat dus twee kanten op werkt: jouw ervaring bij anderen en de ervaring van de anderen met jou.

Waarom schrijf ik daar over, vraag je je af?

Omdat dit precies hetgeen is dat ik streef te bereiken met de kinderen die naar mijn praktijk Gewoon zijn komen: dat ze dit mogen ervaren en als les meenemen (liefst als levensles).

Dát gevoel, dat je er mag zijn, je meer dan genoeg bent als je jezelf bent, je fouten mag maken. Maar ook dat je weet waar je blij van wordt en dat inzet daar waar mogelijk: daar wil ik kinderen in begeleiden.

Eén van de activiteiten die de kinderen bij Gewoon zijn altijd doen, is het maken van de ‘blije cirkel’, daar staan dingen in waar je blij van wordt: is altijd mooi om dat op papier te hebben staan en leuk om samen door te nemen!

Hoe is dat bij jou? Wanneer heb jij dit voor het laatst gevoeld? Wat heb jij daar voor nodig? Wat staat er zeker in jouw ‘blije cirkel’?

Ook leuk om samen met je kind te doen!

Wil je meer handvatten om hiermee aan de slag te gaan of denk je dat je kind wat steun in deze richting kan gebruiken? Mail me dan. Ik denk graag met je mee: lonneke@gewoonzijncoaching.nl