Over Lonneke

Gewoon ik

Spelling en leren rekenen zijn belangrijk. De levenslessen zitten wat mij betreft echter niet in deze didactische hoek, maar in het leren “leven” en het leren “zijn”: how to be human.

Niet alleen de antwoorden op vragen hoeveel is 100-86 of waar ligt ‘Kiritimati’ zijn van belang. De antwoorden op vragen hieronder, die doen er echt toe:

  • waar word je blij van?
  • waar word je ongelukkig van?
  • hoe ga je om met uitdagingen en problemen?
    wat voel je hierbij?
  • wat denk je?
    is het waar wat je denkt?

De drie belangrijkste vaardigheden die kinderen nodig hebben in het leven zijn zelfkennis, zelfbewustzijn en zelfontwikkeling.
Kinderen nu al tools meegeven die ze hun hele leven kunnen inzetten: why wait for the future?

Kinderen zijn leuk: puur en direct,
het effect van sociaal wenselijk en complexiteit zijn vaak nog niet ingetreden.
Kinderen coachen en helpen zichzelf te leren kennen, hun kwaliteiten te ontdekken, in zichzelf te geloven en zelfvertrouwen opbouwen: daar zet ik mij gepassioneerd voor in!

Aandacht is het meest kostbare wat je een kind kunt geven.

Ik heb een passende praktijkgerichte opleiding gedaan: Leren is Zijn en de aanvullende theorie heb ik geleerd via CIVAS.

Daarna heb ik de opleiding ‘Basisopleiding Systemisch Werken voor Professionals’ afgerond in Amersfoort bij WEL opstellingen. Gevolgd door een specialisatie-traject Opvoedopstellingen‘ Touch for Health Basis I & II bij Bellebalance

Over mij

Een deel van mijn jeugd speelde zich af in Zuid-Amerika, een unieke ervaring voor ons als gezin en daar leerde ik o.a. te vertrouwen op eigen kunnen.

Rond mijn 13de zijn mijn broer en ik begonnen met basketbal: het werd voor beiden een HOBBY – met hoofdletters – waar we heel veel voor over hadden en ook veel voor terugkregen.
Met voor mij als resultaat eredivisie en het Nederlands damesteam: waarin ik onder andere leerde dat je nooit, maar dan ook nooit uitgeleerd raakt. En hoe het voelt om écht gezien te worden en geaccepteerd: gewoon voor wie je bent (en dat in de topsportwereld 😉).

Ook trainde en coachte ik diverse jeugdteams, waar ik ontdekte dat je basketbal ook prima kon inzetten als versteviging van zelfvertrouwen, zelfkennis en emotieregulatie.
Toen ik zwanger was ben ik met basketbal gestopt, ik was niet meer vooruit te branden en mijn teamgenoten waren telkens de dupe, als ik weer eens niet de eindstreep haalde binnen de tijd..

Ik ben erg trots op hoe mijn dochter en ik ons dagelijkse leven indelen en invulling aan geven.

Het veel te vroege overlijden van mijn broer heeft mij doen inzien dat het leven écht kort kan zijn en besloot ik mijn passie kindercoaching vol inzet na te streven. Kinderen het gevoel te geven dat ze er mogen zijn en helemaal prima zijn zoals ze zijn.
Ik heb mijn passie gevonden en zal ‘m blijven voeden!


Lonneke Bransz
gewoon zijn kindercoaching
Leidsche Rijn en omgeving