gewoon ik

Spelling en leren rekenen zijn belangrijk.
De grootste levenslessen zitten echter in het leren “leven” en het leren “zijn”.
Niet de antwoorden op vragen hoeveel is 100-86 of waar ligt ‘Kiritimati’ zijn van
belang. De antwoorden op deze vragen, die doen er echt toe:

Waar word je blij van?

Waar word je ongelukkig van?

Hoe ga je om met uitdagingen en problemen?

De drie belangrijkste vaardigheden die kinderen nodig hebben in dit leven zijn zelfkennis, zelfbewustzijn en zelfontwikkeling.
Kinderen die tools al meegeven die ze hun hele leven kunnen inzetten: why wait for the future?

Kinderen zijn leuk: puur en direct, het effect van sociaal wenselijk en complex is vaak nog niet toegetreden. Kinderen coachen en helpen zichzelf te leren kennen, hun kwaliteiten te ontdekken, in zichzelf te geloven en zelfvertrouwen opbouwen: daar zet ik mij gepassioneerd voor in!

Aandacht is het meest kostbare wat je een kind kunt geven.


Ik heb de theorie via CIVAS tot me genomen en daarnaast een passende praktijkgerichte opleiding gedaan: Leren is Zijn.

Daarna heb ik de opleiding ‘Basisopleiding Systemisch Werken voor Professionals’ afgerond in Amersfoort bij WEL opstellingen. Gevolgd door een specialisatie-traject genaamd ‘Opvoedopstellingen‘.

Een deel van mijn jeugd speelde zich af in Zuid-Amerika, een unieke ervaring voor ons als gezin en daar leerde ik o.a. te vertrouwen op eigen kunnen.

ayo ogunseinde

Rond mijn 13de zijn mijn broer en ik begonnen met basketbal: het werd voor beiden een Hobby – met hoofdletter – waar we beiden heel veel voor over hadden. Met voor mij als resultaat eredivisie en het Nederlands damesteam: waarin ik onder andere leerde dat je nooit, maar dan ook nooit uitgeleerd raakt.

Ook trainde en coachte ik diverse jeugdteams, waarbij bleek dat je basketbal ook prima kon inzetten als versteviging van zelfvertrouwen.

Met basketbal spelen ben ik gestopt toen ik zwanger werd en niet vooruit te branden was…: ik ben erg trots op hoe mijn dochter en ik ons dagelijkse leven indelen en invulling geven.

Het overlijden van mijn broer heeft mij doen inzien dat het leven écht kort kan zijn en besloot ik mijn passie vol inzet na te streven.

Ik heb mijn passie gevonden en zal ‘m blijven voeden!

Lonneke Bransz – gewoon zijn kindercoaching in Vleuten – Leidsche Rijn en omgeving.

contact: klik hier