gewoon zijn methode

gewoon zijn is preventieve kindercoaching.

De aanpak is positief en oplossingsgericht en gefocust op kinderen in de leeftijd 5 tot 14 jaar.

frank mckenna unsplash

Vaak kunnen kinderen niet verwoorden wat ze voelen en uiten ze dit in gedrag.
Door het creëren van een prettige en veilige omgeving krijgt het kind vertrouwen. Deze omgeving bereik ik door aanwezig te zijn voor je kind, gerichte en pure aandacht te geven, zonder oordeel luisteren en reageren: in essentie: alles wat je kind aangeeft is OK.

De combinatie van thema’s en spelenderwijs oefeningen geven inzichten vanuit je kind zelf. Hierdoor staat en voelt een kind zich steviger en krijgt hij/zij meer (zelf)vertrouwen en wordt het zelfbewuster.

Het hoofd wordt leger, hij of zij kan beter ‘copen’ / ‘dealen’ (mooie oer-Nederlandse woorden) met de dagelijkse stof van het leven: zoals bijvoorbeeld school, sociaal of een (tijdelijke) moeilijke situatie.
De daadwerkelijke invulling wordt indirect door je kind zelf bepaald (vaak onbewust) tijdens de sessies en daar reageer ik op met gepaste oefeningen en spelletjes.

Ouders/verzorgers worden ook betrokken; zodat jullie na de sessies samen verder kunnen.

Voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan je mij gerust bellen of mailen. klik hier

Het kennismakingsgesprek vindt plaats zonder kind en met 1 of 2 ouder(s): in een open sfeer bespreken we de aanleiding van het gesprek en maak ik een inschatting of en hoe ik jullie kan helpen.
Een sessie duurt een uur en een compleet traject ongeveer 5-7 sessies. Sessies zijn in principe elke 2 weken.

Ook is een “APK-je” mogelijk – na een kennismakingsgesprek met ouder(s) – één sessie met Aandacht Puur voor het Kind. Een uurtje 1-op-1, luisteren en terug te koppelen kan er bij een kind al veel duidelijk worden en verandering teweeg brengen.

Als blijkt dat het kind gebaat is bij andere hulp, dan kan helpen dit traject in gang te zetten.

Kijk ook eens op www.denietschool.nl : een leuk initiatief met kinderopvang organisatie Vlietkinderen.