Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/e/3/1/gewoonzijncoaching.nl/httpd.www/wp-content/themes/graphy/inc/widgets.php on line 85 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/e/3/1/gewoonzijncoaching.nl/httpd.www/wp-content/themes/graphy/inc/widgets.php on line 200 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/e/3/1/gewoonzijncoaching.nl/httpd.www/wp-content/themes/graphy/inc/widgets.php:85) in /customers/e/3/1/gewoonzijncoaching.nl/httpd.www/wp-includes/feed-rss2.php on line 8 Gewoon zijn https://www.gewoonzijncoaching.nl kindercoach leidschendam - kvk 68615183 Wed, 31 Oct 2018 15:59:17 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Wat is er fijner dan jezelf kunnen zijn? https://www.gewoonzijncoaching.nl/is-er-fijner-dan-kunnen/ https://www.gewoonzijncoaching.nl/is-er-fijner-dan-kunnen/#respond Wed, 31 Jan 2018 21:12:24 +0000 https://www.gewoonzijncoaching.nl/?p=376 Al een tijdje zit het idee van deze blog in mijn hoofd en nu mag het eruit, omdat ik merk dat het effect van wat ik heb meegemaakt langdurig is, misschien wel blijvend! Wat is er fijner dan jezelf kunnen zijn? Dat je het gevoel hebt dat je het goed doet? Dat je gewaardeerd wordt?...

The post Wat is er fijner dan jezelf kunnen zijn? appeared first on Gewoon zijn.

]]>
Al een tijdje zit het idee van deze blog in mijn hoofd en nu mag het eruit, omdat ik merk dat het effect van wat ik heb meegemaakt langdurig is, misschien wel blijvend!

Wat is er fijner dan jezelf kunnen zijn? Dat je het gevoel hebt dat je het goed doet? Dat je gewaardeerd wordt? Dat je er mag zijn en je erbij hoort?

Vorig jaar heb ik een periode mogen werken voor een organisatie die mij – naast fijn werk en een prettige werksfeer – veel van dit soort ervaringen heeft gegeven en ook een mooi inzicht.

Ervaringen

In dat halve jaar heb ik me zeer welkom gevoeld, veilig, ik mocht mezelf zijn en ín mijn eigen schoenen lopen was meer dan genoeg. Ik heb kunnen ervaren hoe het is als mensen je vertrouwen en je verantwoordelijkheid toevertrouwen die je dan ook goed aankan.

Ik merkte dat ik zo een leuke en gedreven werknemer kon zijn, door gewoon te doen wat voor mij goed voelde. Natuurlijk gaan er dingen fout; daar ben je mens voor, dit werd alleen zo opgevangen dat het niet dramatisch werd en vervolgens in teamverband opgelost. Niet omdat dat ‘moest’, maar gewoon omdat je het zo doet, als mensen onder elkaar. Daar waar je iets nodig hebt vraag je om hulp en krijg je die.

Inzicht

Een memorabel afscheid waarin alles wat ik had ervaren terugkwam: ik wérd ook gezien als enthousiast, vrolijk en een toevoegde waarde en dat terwijl ik niet meer had gedaan dan mezelf zijn… Bijzonder hoe dat dus twee kanten op werkt: jouw ervaring bij anderen en de ervaring van de anderen met jou.

Waarom schrijf ik daar over, vraag je je af?

Omdat dit precies hetgeen is dat ik streef te bereiken met de kinderen die naar de praktijk Gewoon zijn komen: dat ze dit mogen ervaren en als les meenemen (liefst als levensles).

Dát gevoel, dat je er mag zijn, je meer dan genoeg bent als je jezelf bent, je fouten mag maken. Maar ook dat je weet waar je blij van wordt en dat inzet daar waar mogelijk: daar wil ik kinderen in begeleiden.

Eén van de activiteiten die de kinderen bij Gewoon zijn altijd doen, is het maken van de ‘blije cirkel’, daar staan dingen in waar je blij van wordt: is altijd mooi om dat op papier te hebben staan en leuk om samen door te nemen!

Hoe is dat bij jou? Wanneer heb jij dit voor het laatst gevoeld? Wat heb jij daar voor nodig? Wat staat er zeker in jouw ‘blije cirkel’?

Ook leuk om samen met je kind te doen!

Wil je meer handvatten om hiermee aan de slag te gaan of denk je dat je kind wat steun in deze richting kan gebruiken? Mail me dan. Ik denk graag met je mee: lonneke@gewoonzijncoaching.nl of via de website.

The post Wat is er fijner dan jezelf kunnen zijn? appeared first on Gewoon zijn.

]]>
https://www.gewoonzijncoaching.nl/is-er-fijner-dan-kunnen/feed/ 0
GEMISTE KANSEN? https://www.gewoonzijncoaching.nl/gemiste-kansen/ https://www.gewoonzijncoaching.nl/gemiste-kansen/#respond Fri, 08 Dec 2017 12:49:22 +0000 https://www.gewoonzijncoaching.nl/?p=347 Liever deel ik de succesverhalen uit mijn praktijk, dat klinkt logisch en deze zullen ook zeker voorbij komen: ze zijn zo leuk! Nu wil ik aandacht geven aan de andere kant. Een paar weken terug was ik getuige van een situatie waarbij een kind duidelijk ergens mee zat en dat nog niet had kunnen uiten...

The post GEMISTE KANSEN? appeared first on Gewoon zijn.

]]>
Liever deel ik de succesverhalen uit mijn praktijk, dat klinkt logisch en deze zullen ook zeker voorbij komen: ze zijn zo leuk!
Nu wil ik aandacht geven aan de andere kant. Een paar weken terug was ik getuige van een situatie waarbij een kind duidelijk ergens mee zat en dat nog niet had kunnen uiten in een vorm dat de ‘grote mensen’ het begrepen. Het was al de tweede keer en nu intenser. Daar sta je dan, machteloos toe te kijken, je moederhart, je coachhart, je mensenhart heeft het zwaar.
Na veel wikken en wegen heb ik de moeder toch benaderd, je wil niet dat zij zich ongeschikt of aangevallen voelt! Gelukkig, dat gebeurde niet. We hebben wat informatie uitgewisseld: wat de situatie is, wat er al geprobeerd en in gang gezet is en wat ik zou kunnen betekenen. De moeder heeft uiteindelijk gekozen om het via de wat bekendere wegen aan te pakken en zou mij in gedachten houden als eventueel klankbord.

Zo heb ik ook een jongen van 10 in de praktijk gehad, hij worstelde met zichzelf en zelf dacht hij er goed mee te kunnen leven. De eerste sessie kwam hij met veel tegenzin binnen: terecht: in je vrije tijd naar een mevrouw die je niet kent, praten over iets waar je eigenlijk helemaal nooit over praat. We hebben stappen gemaakt al gelijk in 1 sessie, geweldig! Ik ging er vanuit dat hij nog vaker zou komen, dat we samen nog meer stappen gingen maken en hij ook. Hij liet duidelijk weten het OK te vinden en volgens zijn familie was het zichtbaar. Zijn moeder wilde er alleen niet mee verder: ze vond dat er teveel aan zijn hersens werd ‘geplozen’.

Natuurlijk wil ik meer cliënten, ben ik groot groot fan van dit beroep en de laagdrempeligheid ervan. Toch ga ik niet in gemiste kansen geloven, want er is beweging in gang gezet en de essentie in deze (en vele andere) gevallen is dat het kind de juiste aandacht krijgt die het nodig heeft en waar het vaak om vraagt en wie het geeft, is dan minder van belang.

The post GEMISTE KANSEN? appeared first on Gewoon zijn.

]]>
https://www.gewoonzijncoaching.nl/gemiste-kansen/feed/ 0